1. Za koru I dobro izmutiti 6
belanaca sa 12 kašika šećera, pa dodati 100 g mlevenih lešnika, 1 kašiku
brašna i 1 kašiku prezli. Smesu polako sjediniti kašikom pa izliti u
pleh (38x26) oboložen papirom i peći koru u zagrejanoj rerni na 180 C
25minuta. Na isti način napraviti i koru III.
Za koru II dobro izmutiti 6 belanaca sa šećerom, pa dodati prah za
puding i polako sjediniti sa kašikom. Smesu sipati u obložen pleh i peći
koru na 180C 20 minuta.
2. Za fil I izmutiti žumanca i
prašak za puding sa 2 dl mleka, a ostatak mleka (3dl) staviti da provri
sa šećerom. U vrijuće mleko skuvati izmućenu smesu. Pred kraj kuvanja
dodati i čokoladu izlomljenu na kockice, pa skuvati fil. Kada se ohladi
sjediniti ga sa prethodno umućenim margarinom, pa dodati i mlevene
lešnike.
Za fil II umutiti slatku pavlaku (ali da ne bude previše gusta), pa
dodati mlevene lešnik napolitanke.
3. Filovati: kora I, fil I, fil II,
kora II, fil I, fil II, kora III. Sa ostatkom fila I premazati celu
tortu. Odgore staviti glazuru od čokolade, a dekorisati sa umućenim
šlagom u kojem je dodata otopljena čokolada. Radi dekoracije složiti i
ferrero kuglice.