Potrebno:
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
200 ml vode
1 kašičica soli
1 šoljica za crnu kafu ulja
600-700 g brašna
1 jaje
Priprema:
1. Kvasac potopiti sa jednom kašikom šećera u 200 ml mlake vode. Kad nadođe dodati ulje i jaje, pa to sipati u brašno i dodati so. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
1/2 kocke kvasca
1 kašika šećera
200 ml vode
1 kašičica soli
1 šoljica za crnu kafu ulja
600-700 g brašna
1 jaje
Priprema:
1. Kvasac potopiti sa jednom kašikom šećera u 200 ml mlake vode. Kad nadođe dodati ulje i jaje, pa to sipati u brašno i dodati so. Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
2. Kad testo naraste premesiti i
izvaditi na radnu površinu. Podeliti ga na dva dela s tim sto jedan deo
treba da bude veci a drugi dosta manji. Od većeg dela razviti koru
debljine 5 do 10 cm. Pramazati je pavlakom, posuti rendanom salamom i
preliti kecapom. Drugi deo testa razviti tanko, zaseći nožem u razmaku
od pola santimetra pa razvicu i prekriti prvu koru.
3. Seci testo na kvadratice i ređati u podmazan pleh. Peći na 180 stepeni. Prijatno!