Lešnik-napolitanka torta

1. Za koru I dobro izmutiti 6 belanaca sa 12 kašika šećera, pa dodati 100 g mlevenih lešnika, 1 kašiku brašna i 1 kašiku prezli. Smesu polako sjediniti kašikom pa izliti u pleh (38x26) oboložen papirom i peći koru u zagrejanoj rerni na 180 C 25minuta. Na isti način napraviti i koru III. Za koru II dobro izmutiti 6 belanaca sa šećerom, pa dodati prah za puding i polako sjediniti sa kašikom. Smesu sipati u obložen pleh i peći koru na 180C 20 minuta.
2. Za fil I izmutiti žumanca i prašak za puding sa 2 dl mleka, a ostatak mleka (3dl) staviti da provri sa šećerom. U vrijuće mleko skuvati izmućenu smesu. Pred kraj kuvanja dodati i čokoladu izlomljenu na kockice, pa skuvati fil. Kada se ohladi sjediniti ga sa prethodno umućenim margarinom, pa dodati i mlevene lešnike. Za fil II umutiti slatku pavlaku (ali da ne bude previše gusta), pa dodati mlevene lešnik napolitanke.
3. Filovati: kora I, fil I, fil II, kora II, fil I, fil II, kora III. Sa ostatkom fila I premazati celu tortu. Odgore staviti glazuru od čokolade, a dekorisati sa umućenim šlagom u kojem je dodata otopljena čokolada. Radi dekoracije složiti i ferrero kuglice.